SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Gammal skåpmat

Kategori: barnkläder

Sen förra veckans sjukdom har TV-soffan lockat varje kväll, så det har inte blivit något sytt, däremot har jag stickat lite på tröjan som jag håller på med. Men lite gammal skåpmat har jag att bjuda på:



Pirattröjorna syddes till killarnas barnkalas efter samma mönster som dessa, fast med kortade ärmar. Denna gången blev halsringningen något bättre och jag struntade i att sticka ned sömsmånen dels eftersom jag inte tyckte att det behövdes och dels pga. tidsbrist. För tidsbrist det hade jag och jag satt och svor som den värsta borstbindare över mönsterpassningen som inte stämde när jag skulle sy ihop tröjorna. Det blev rätt hyffsat i slutändan ändå, men det dröjer innan jag syr fler randiga raglantröjor... Bägge tygerna kommer från Stoff & Stils billighetshörna och är inköpta vid olika tillfällen. Den rödrandiga är sweatshirtkvalitet med öglor på baksidan, den vit-och-hallon-randiga är ribbad trikå. Vit mudd till bägge från Stoff & Stil. På bröstet har jag strukit dödskallar i form av "glitterstenar" från Panduro - jag var lite nervös för att de inte skulle stanna kvar på tröjorna, men än så länge har det hållt. Tyvärr blev närbilderna inget vidare pga. blixten så ni får hålla till godo med helbilden. Tröjorna är favoriter hos bägge killarna - de har redan bestämt att de ska ha dem på dagisfotograferingen.

Till kalaset sydde jag också denna girlang. Vändsydda trekanter som sedan sytts fast  med jämna mellanrum på dubbelvikt snedslå -  en enkel detalj som förhöjde kalaskänslan och som inte skräpar som vanliga girlanger. Efter kalaset hängdes de in i killarnas rum.



Och en disktrasa till har jag stuckit emellan med - det behövs ju flera när den första ligger i tvätten.

Kommentarer

  • Sofia säger:

    Åh så tjusig disktrasan blev, specielln när det blev en markant kant längs kanterna! Ger ett färgrikare intryck!

    2008-10-02 | 22:23:35
    Bloggadress: http://sofew.blogg.se/
  • Mia säger:

    Åh, tack så mycket!

    2008-10-02 | 22:47:50
    Bloggadress: http://pysselmia.blogg.se/
  • fnix säger:

    Hej!

    Tossorna är av ett eget mönster, mycket enkelt häl, sida, sida och mudd!

    2008-10-06 | 14:55:48
    Bloggadress: http://1337morsan.blogspot.com
  • fnix säger:

    Ja jag tar hemskt gärna kanintyget mot elefanterna. Du kan väl maila mig vart jag ska skicka tyget (larsson.magdalena(@)live.se) Byt (@] mot bara @

    2008-10-07 | 10:30:57
    Bloggadress: http://1337morsan.blogspot.com
  • mia säger:

    hej.. har du mönster till disktrasan?



    blir jätte glad om du svarar..



    hej hej../mia

    2009-01-08 | 01:36:40
    Bloggadress: http://http://sockergarden.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: