SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Havet är djupt

Kategori: till bebis

Var bara tvungen att sy två haklappar av vaxduken som blev över från As lilla matta. Gjorde dem stora med ficka nedtill - perfekt för att samla upp frukostyoghurten i. Använde mig av Pryms jerseyknappar till knäppningen. Upptäckte att jag inte beställt nya knappar från Bibbis och jag hade bara till en hakis. Lite typiskt, men beställer jag inte genast jag upptäcker att något håller på att ta slut glömmer jag tyvärr bort det... Tyckte inte den fäste lika bra som den brukar i den tjocka vaxduken, men den sitter fortfarande som berget trots As ständiga försök att själv slita av sig haklappen efter varje måltid.Röda mössor

Kategori: mössor

Att de stora killarna är "miljöskadade"  av min sömnad och mitt pysslande vet jag ju sen tidigare, men nu ikväll tog lillebror tag i ett tygstycke som låg framme och svepte det kring huvudet samtidigt som han sa: "mössa". De lär sig kvickt de små liven ;-)

Fick en förfrågan om att sy en mössa som skulle matcha ett rött överdragsset. Började med att sy en i det tomatröda, egenfärgade kanintyget, sen blev det en till i samma jersey fast utan tryck. Sen kom jag på att jag ju hade det fina, färgglada regnbågstyget från Stoff & Stil också, så då blev det en i det med.Bustjejen och mamma I tyckte båda bäst om den regnbågsrandiga, som även var min favorit.Hennes lillebror fick den andra gröna spindelmössan som tidigare synts här.Min egen minsting fångade jag på bild med en av de svarta mössorna, som just nu är hans favoriter. Iaf tills imorgon...Många knappar små

Kategori: pyssel

I fredags kväll roade jag mig med att skapa en liten tavla till lillebror. Jag använde en deep-edge canvas från Panduro, VersaCraft stämpelfärg i kulören Pale Aqua och just det många, små knappar från knappburken. Först funderade jag på om jag skulle hålla mig till en och samma färg på knapparna eller kanske två olika nyanser, men sen kom jag fram till att ju fler färger desto bättre...Och tro det eller ej, men den har faktiskt redan kommit upp på väggen i lillebrors rum.

Kan man ha en duk på golvet?

Kategori:

Ja, A har fått en bit vaxduk under sin matstol. Så slipper jag att tvätta golvet fullt så ofta, utan kan bara torka av med trasa eller slänga in hela i tvättmaskinen. Jag har länge tänkt att det behövts, men inte hittat något "köpe" som jag gillat. Bland andra Ikea har ju enfärgade golvskydd som är tänkta under skrivbordsstolen och de funkar ju också, fast jag tycker detta är mycket roligare. Klippte vaxduken ca 90*90 och använde en assiett som mall till de rundade hörnen. Sen körde jag ett varv snedslå runt. Det är egentligen överkurs, men det gör att golvskyddet ser mer arbetat ut och så är det ingen risk att vaxduken börjar rispa upp sig efter ett tag.