SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Blomsterstege

Kategori: återbruk

Stegen är från början min morfars och han hade visst också kommit över den begagnad någon gång på 60- eller 70-talet så det är sannerligen återbruk. Morfar brukade låta mig stå på översta steget för att plocka plommon medan han stod nedanför och höll i mig. Stegen har också använts vid ommålningar och innan jag målade om den var den grå med röda, svarta och bruna färgstänk.  Mina föräldrar tog hand om stegen när morfars hus såldes, men för något år sen tänkte pappa slänga den för han tyckte att den var för skruttig. Men då var jag alltså framme och norpade åt mig den.
 
Sen har den stått ute och väntat på ommålning och ny funktion. Från början funderade jag på att ha den i vårt kombinerade duschrum/tvättstuga som avlastning och kanske ha lite handdukar och schampo på. Nu behövde jag ha något att ställa de tomatplantor som inte får plats i mitt lilla växthus på och då kom jag att tänka på stegen. Två lager svart oljefärg senare står den på balkongen och är hur fin som helst.

Till mor

Kategori: snabbt & enkelt

Min morsdagpresent till min egna mamma som utlovat. På jobbet har vi ju smycketillverkning som sysselsättning för en del av brukarna och dessa kommer därifrån, men det är jag själv som gjort dem. Jag har gjort ett par liknande tidigare till mig själv och tänkte att det hade varit roligt att ge mamma dessa eftersom hon gillar blått.
 
Förpackningen är ett eget påfund, jag tyckte det skulle vara roligt att ge bort örhängena i en fin ask och så kom jag på att en minhandväska vore toppen. Testade mig fram lite och detta är version 1:2. Den första fick inte plats på den lilla biten blå papper jag hade så det fick bli en ny rosa istället. Om gillar väskan kan jag lägga upp mått och sånt vid ett senare tillfälle, annars tror jag att det syns rätt väl hur den är gjord på sista bilden.

Summer basic

Kategori: vuxenkläder

 
 
Jag märkte att jag behöver fylla på min garderob inför sommaren med toppar med kort ärm eftersom det mesta jag har är trekvartsärm. Summer basic mönstret kommer ur nyaste damOttobre och är perfekt för vardagstoppar: ärmen i ett med fram- och bakstycket, tight upptill och lite sådär lagom pösig nertill så degmagen göms. Gillar också den runda urringningen som är sådär lagom. Men till nästa gång ska jag göra ärmhålen lite vidare för jag gillar inte när de sitter åt, annars behöver mönstret inga ändringar. Tyget jag använt kommer från Stoff & Stil och är en bit som blev över från min nyårsklänning. 

Mammor är som knappar

Kategori: svammel

 
Ett snabbt pysseltips inför morgondagen om ni ännu inte fixat något till era mödrar. Dessa korten är inte till min mamma/svärmor utan är redan skickade med posten till två vänner som jag tycker behöver lite uppmuntran just nu. I kuverten stoppade jag också ned vars en nyckelring. Så här ser de ut:
 
 
Japp, de är virkade av små bitar restgarn och sen har jag sytt på små, små pärlor. Hoppas att jag på detta sätt kan glädja mina vänner. Vad min mamma ska få visar jag en annan dag.
 

Blommig kudde

Kategori: stickat och virkat

 
Så var bloggkoman över för den här gången. När det händer mycket i mitt liv brukar jag få ett behov av att virka något. Som en slags motpol till allt där snabba, för virkning går ju verkligen inte att skynda på utan tar den tid det gör. Sen tycker jag nästan att det är meditativt med virkandet - jag tänker så bra när jag virkar. Den här gången blev det en kudde till kökssoffan till. Härligt pastellig och blommig - nu kommer jag säkert att få ett helt fantastiskt glatt humör när jag ser den om morgnarna - eller inte. Men det kan ju inte skada humöret med lite glada färger.
 
Från början kommer inspirationen till kudden från den underbara virkbloggen attic24, men när jag skulle börja virka min blomkudde tänkte jag att det nog skulle vara enklare att följa en svensk beskrivning och började virka efter Drops mönster på blommiga grytlappar. Förmodligen är jag helt korkad, men jag fick inte ihop deras beskrivning så efter ett par försök gav jag upp och körde på "originalet".  Mönstret är uppbyggt så att man virkar blombladen i de främre maskbågarna och nästa basvarv med stolpar i de bakre - enkelt och smart enligt mig. Tanken med kudden var att jag skulle virka upp lite restgarner jag hade liggande hemma, men jag fick lov att komplettera med två nystan för att det skulle räcka. Det vita, lila och ljust turkosa garnet är Garnstudios Paris som låg i lådan. Också det ärtgröna hade jag liggande, något blandgarn från loppis. Det rosa och mörkt turkosa garnet är nyinköpt också det Paris. När kudden är klar så är allt det rosa slut och jag har bara små snuttar lila, vitt och turkost. Kanske virkar jag några söta mormorsvimplar.

Ett livstecken

Kategori: svammel

Bloggen har legat i koma nu i en månad. Jag pysslar fortfarande, men har inte riktigt tagit mig tid att blogga. Detta beror såklart på allt roligt som händer nu på våren- båten rustas, det grillas och umgås- och så en del måsten. Men här får ni en förhandstitt på vad jag virkar på just nu.