SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Julstrumpor

Kategori: snabbt & enkelt

För ett tag sen var vi tvungna att byta ut två av stolarna i köket,  de som de stora killarna sitter på, för de var helt vickiga och risken var att någon en dag skulle hamna på golvet när de satte sig där. Att stolarna blivit så rangliga har sin förklaring i att de dagligen använts som gungstolar. Nya stolar behövdes, men mamman var inte sugen på att köpa några med tanke på åverkan som de gamla blivit utsatta för.  Istället plockade hon fram två som redan fanns hemma. De utrustades med möbeltassar för att undvika onödigt slitage på köksgolvet MEN redan efter någon dag började tassarna släppa.  Resultatet blev möbeltassar lite varstans och runda mörka fläckar på golvet efter klistret under stolsbenen, där smuts fastnat.  Men så fick mamman en idé om en lösning,  om än en tillfällig sådan, och satte strumpor på stolsbenen. Tada! Skavfria stolar som dessutom är julfina!
 
 
Jag har använt sådan där färdig stickad tub som man har till tomteluvor och sytt igen ena sidan med sicksack så det blir en strumpa.  Strumporna hålls uppe med fina band. Enkelt och samtidigt så bra.  Får se vad jag ska hitta på för lösning när julen är över och jag måste ta av julstrumporna.

Kommentarer

  • Hemmafrun i USA säger:

    Oj, vad fint!

    Ett tips är att virka små tassar och dra på på precis samma sätt som de kabelstickade "tomteluvorna" du satte dit över jul, då kan du bestämma färg själv,.


    Lycka till.

    2014-01-04 | 20:03:19

Kommentera inlägget här: