SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Virkad bolero

Kategori: stickat och virkat

Som jag nämnde i början av semestern hade jag lite olika alster som blivit liggandes av en eller annan anledning och som jag tänkte ta itu med efterhand. Först färdig är en virkad bolero till mig själv. Jag tror att jag började på den någon gång i mars eller april, men sen blev den bara liggande. Garnet är ett s.k. tweedgarn med noppor i. Från början var garnet en virkad kjol, som inte användes längre pga. att jag tyckte att den var opassande kort till och med med leggings under. Alltså repades kjolen upp och jag hittade ett lämpligt nytt projekt för garnet på Drops hemsida. Det roliga med boleron är muscherna, som livar upp intrycket och den fina snäckkanten, som jag definitivt kommer att använda mig av fler gånger.Minimi(a)

Kategori: barnkläder

Mamma I tyckte att hennes H skulle passa bra i en likadan klänning som min och visst gör hon!

Jag utgick från ett mönster ur en gammal "Kreativa Kvinnor", förlängde klänningen och lade till en volang nedtill. Det blommiga påslakanet var till största delen grönmönstrat, men jag hade två bitar kvar med de härligt rosa partierna och det räckte precis. Ärmarna och halshålet fick resårkanaler av snedslå i det rutiga tyget. När klänningen var klar kändes det som om det där lilla extra saknades så jag klippte till en ficka på känn. Upptill fick den rullsöm och två rader av smockrynkning så den blev sådär flickigt söt. En riktig Minimia-klänning!

Sommarklänning

Kategori: vuxenkläder

Tidigt i våras någon gång satt vi på jobbet och bläddrade lite i klädkataloger inför sommarsäsongen. Min ena arbetskamrat pekade ut en blommig tunika/klänning som "min" stil. Jag funderade lite på kommentaren efteråt och kom fram till att den var rätt konstig eftersom jag ju inte har någon enda blommig klänning. Eller rättare sagt inte hade fram tills nu.Jag var helt säker på vilken modell jag ville ha: singoalla med smock under bysten och volang nedtill - inspiration från Syltig och saftigs vuxensingoalla. Det blommiga tyget hade jag haft liggandes på hyllan ett bra tag: påslakan inköpt secondhand, men jag kände att det skulle behöva blandas upp lite och hittade ett rödvitrutigt tyg också det secondhand. Jag utgick från mönstret till den här tunikan, men som synes ändrade jag lite. Ärmarna gjorde jag vidare och de fick smocksömmar nedtill. Under bysten delade jag mönstret och sydde en smockkanal i rutigt tyg. Som avslut fick klänningen en volang också den i rutigt tyg. Voíla årets semesterklänning! Eller ja, riktigt så enkelt var det väl inte riktigt, det var en hel del missöden på vägen, men dem ska jag inte tråka ut er med.

För ovanlighetens skull bjuder jag även på en bild med undertecknad iklädd klänningen. Det är L som lekte mästerfotograf idag på morgonen.

Läslusta

Kategori: pyssel

Vad gör man en dag när två av tre barn vaknar vid tresnåret på morgonen och omöjligt kan somna om. Mannen åker iväg tidigt på morgonen till jobbet. Själv känner du dig lagom dassig, men ändå på bättringsvägen efter värsta förkylningen. Och ovanpå alltihop står regnet som spön i backen hela dagen?

Tja, när lillebror tog sin dagliga tupplur passade vi andra iaf på att pyssla lite. Tvillingarna målade jojos, nyckelringar och små gipskatter, medan jag själv strök några lager färg på en trälåda jag fyndat på loppis. Från början var den laserad i en grå-brun-grön nyans med metallband och såg inte mycket ut för världen. Vad den använts till tidigare har jag ingen aning om, men jag skulle gissa på blomkruka eller något liknande. Är det någon som vet bättre, så snälla upplys mig. Nu fick den flera lager vit Hobbylack från Panduro. För att behålla den lite transparenta känslan så blandade jag ut färgen med vatten.

Banden fick vara kvar, de skapar en rustik känsla. För att lådan skulle bli lite mer speciell och ingen skulle undgå ändamålet fick lådan lite text. Jag använde mig av datorutskrift och "kalkerametoden" för att få texten där jag ville, sen kom problemet - ingen spritpenna kunde hittas... Fick bli den gamla hederliga penseln och färg istället, lite darrigt och inte fullt så jämt som jag skulle önska, men fullt läsbart. Undertill har lådan utrustats med möbeltassar för att kunna dras omkring på hyllor och golv utan att göra fula märken.

Ja, det blev alltså en liten boklåda till As allra minsta böcker. De som ligger och flyter omkring bland alla de större böckerna i den vanliga boklådan och har en tendens att alltid vara försvunna när du letar efter dem. Den senaste tiden har A fascinerats av böckernas värld och från tidig morgon till sen kväll kan han komma dragandes med en "böck". Nu kan han enkelt ta med sig hela lådan av Pixi mfl. Morgonsysslorna är givna :-)

Försommarpaus

Kategori: svammel

Oj, det var ett bra tag sen jag bloggade nu, närmare bestämt 1½ månad sen... Har haft fullt upp med annat, både privat och jobbrelaterat( både jag och mannen håller på och byter jobb, men inte med varandra;-). Så pysslandet och därmed också bloggandet har fått stå åt sidan lite. Fast min vana trogen så kan jag ju inte avstå helt och hållet så jag har lite smått och gott som är påbörjat och som jag tänkt diska av under semestern. För nu är det snart min tur att vara ledig - har tjuvstartat lite nu tre dagar med mys och lek med barnen, men så jobbar jag helgen också innan den LÅNGA, sköna semestern. Igår var vi skogen och plockade blåbär. Alla barnen hjälpte till att plocka t.om. lille A - fast tålamodet varade inte så länge... På tjugo minuter fick vi iaf ihop tillräckligt med bär för att jag och de stora killarna skulle kunna baka blåbärssmulpaj medan A tog sin dagliga tupplur.Mums! Ska bli väldigt gott med paj ikväll, dvs. om jag fortfarande har någon smak kvar då. Dagen till ära vaknade jag med rejält halsont och nu känns huvudet sådär lagom dimmigt/snurrigt :-( Men en liten bit paj ska jag nog kunna få ned ändå.