SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Volanger, volanger, volanger

Kategori: barnkläder

När jag sydde den vita tunikan av tyget med uddarna i stadkanten föddes idén om en kjol åt barnens lillkusin. Uddarna i tygets stadkanter tyckte jag skulle passa bra i nederkant på en riktig snurrkjol. Det blev två kjolar - en till lilla H och en till dockan. Fast vad jag hörde från hennes mamma funkar dockkjolen minst lika bra som huvudbonad :)Tyvärr har jag inga bilder när H har kjolen på för det hanns inte med i söndags, men jag kan lova att hon var ursöt när hon sprang runt med snurrkjolen utanpå tunika och leggings och med den lilla dockkjolen i handen.

När man syr volangkjolar brukar de flesta fördubbla längden på varje volang, men jag körde ungefär 1,5 gång istället och det blev också bra tycker jag. Som vanligt rynkade jag med framilonband - supersmidigt. Kan även tänka mig att sy den här varianten med olika tyger på volangerna, tänk så många roliga kombos msn kunde göra!

Syskonmatchad omlottröja till lillkillen

Kategori: till bebis


När jag klippte till tvillingarnas tröjor i döskalletyget kunde jag inte låta bli att även klippa till en omlottröja till A för det är så kul med syskonmatchade plagg. A fick vita kantband för en lite "mjukare" framtoning av det tuffa tyget. Den syddes samtidigt som de andra två tröjorna strax före jul så det är gammal obloggad skåpmat. Tröjan är i stl. 56, mönstret ur Ottobre 6/2007, men jag tror att jag tog till lite extra sömsmån i nederkant och ärmar så den passar faktiskt fortfarande trots att lilleman vuxit rejält. Jag kan inte påstå att den blivit sådär jättemycket använd, mycket pga att det är så opraktiskt med tröjor som glider upp ur byxlinningen och glipar på en liten kille som mest vill bli buren. Svårt att fota en tremånaders bebis, vilket torde framgå av denna lilla bildserie...