SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Puffar för min utlottning

Kategori: svammelDet verkar som om många missat min utlottning av dessa tofflor, som det väl inte direkt är säsong för nu med sol och 25-gradig värme ;-)  Så jag förlänger chansen att skriva en liten kommentar på förra inlägget och delta i utlottningen och kommer att dra en vinnare bland kommentarerna den 10:e maj.

Tripp trapp trull i virkat

Kategori: stickat och virkatEller kanske snarare tripp trull trull eftersom det faktiskt inte skiljer särskilt mycket i storlek mellan de båda paren lila tofflor. Den vakne bloggläsaren känner igen tofflorna längst till höger, dessa har jag redan visat upp tidigare här på bloggen. Men som jag skrev i det inlägget så tyckte jag att de kändes lite väl stora så jag satte igång med ännu ett par i storleken mindre - dessa blev perfekta, jag kan ha ett par strumpor under om jag är väldigt frusen, men de passar bra även utan strumpor.

När jag ändå var igång med virknålen så fortsatte jag lite till. Ja, i ärlighetens namn så orkade jag inte göra så mycket annat förra veckan än sitta/ligga i soffan med H och titta på TV och virka emellanåt - en rejäl förkylning med feber och hosta hade vi. Hostan är kvar än men nu är vi iaf på benen :-) De rosa små tofflorna är virkade med samma garn(Quick) som de lila kantats med. Jag hittade ett mönster på Garnstudios sida som jag ändrade lite på, framför allt kortade jag skaften en hel del, tyckte de var onödigt höga till ett par innetofflor. Jag tycker de blev riktigt söta, H tyckte uppenbarligen att det fattades något för han tyckte att de skulle dekoreras med blommor i tyg eller symärke på tårna, men än så länge är de odekorerade. Jag får väl se vad den lilla mottagaren tycker, tänkte att brorsdottern skulle få dem som en försenad påskpresent eftersom jag inte hann pyssla något till henne före påsk. Ja, ja, bättre sent än aldrig som man brukar säga...;-)

Åh, höll nästan på att glömma... de största tofflorna, de längst till höger lottar jag ut bland dem som skriver en kommentar till inlägget. De är ungefär storlek 39-40. Utlottningen pågår i en vecka och nästa lördag 2:e maj kommer jag att dra en vinnare. Du behöver inte länka till inlägget för att vara med, men givetvis blir jag glad om du vill göra det!
Lycka till!

Virkade tofflor

Kategori: stickat och virkat

Idag är jag och H hemma - bägge är hostiga och febriga. Under en stund när jag mådde lite bättre passade jag på att sy i knappar i ett par virkade tofflor, det var det enda som var kvar att göra. Själva virkningen gjordes för flera veckor sedan, men sen har tofflorna bara blivit liggande. Igår kväll sydde jag ihop dem och virkade kanten och slejfen till knäppningen, det tog verkligen inte lång tid, men så är det ju ofta med grejor som bara blir liggandes :-D Mönstret till tofflorna finns här. Jag har använt mig av Marks & Kattens Quick istället för Eskimo eftersom garnaffären hade slut på Eskimo och inte skulle ta in mer innan de stängde igen butiken. Tofflorna är verkligen varma och sköna för vårkalla fötter, men de känns lite  för stora för mig. Jag virkade mellanstorleken eftersom jag normalt har 38-39 i skostorlek, men jag får väl virka ett par i den minsta storleken. Dessa kanske kan lottas ut istället till någon som de passar...Garnkorg

Kategori: återbrukFör lite sen hittade jag en trasmatta på secondhand och genast tänkte jag att den skulle bli bra som tidningskorg. Jag hann dock ändra mig både vad gäller ändamålet och utformningen innan saxen hamnade i mattan. Vilket var bra för jag behövde en ny garnkorg till allt garn jag köpte när garnaffären hade utförsäljning. Och så slapp jag ju att klippa i mattan - det tog emot en hel del - för jag kom på ett annat sätt att sy den. Enkelt beskrivet så vek jag mattan dubbel på längden och sydde en raksöm i kortsidan så det bildades ett rör. Röret vek jag sedan dubbelt och sydde ihop botten - här fick jag sy för hand med efterstygn för det gick inte in fyrdubbel trasmatta under pressarfoten på min symaskin. Slutligen sydde jag av bägge hörnen återigen för hand och vek ned korgens kant en bit. Nu pryder den sin plats i expedithyllan jag köpte från garnaffären när de slog igen och som jag så smått börjat fylla upp med tyger och annat från mitt syrum. Återvinning dubbelt upp kan man ju säga eftersom trasmattan ju är vävd utav återvunnet material.

Beställning

Kategori:

När vi var i Danmark för en månad sen såg S en påse för toapappersrullar. Jag erbjöd mig att sy en, tyvärr har det tagit ganska lång tid, men jag är väldigt nöjd med slutresultatet. Lite shabbychic. Sydd i lintyg och med kviltvadd för stadga, spetsen är inköpt i Danmark. Baktill finns en liten hängare så hon kan hänga den på väggen, annars tycker jag den funkar fint på golvet också om man vill. På bilden har jag fyra rullar i och det finns plats för åtminstone lika många till. Hoppas att du är lika nöjd som jag S.Också ännu ett lavendelhjärta, denna gången till det egna badrummet. En hjärtapplikation med initialerna från mormors lakan, lite spets och en knapp inköpt på secondhand. Egenodlad lavendel, eventuellt la jag i lite för lite denna gången.