SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Enkel tunika

Kategori: vuxenkläder

Jag har egentligen inte haft tid att sy de senaste veckorna, men så fick jag ju tyget från á yeliqa och sysuget tog överhanden. Tyget är en gråmelerad bomullschambrey och redan innan tyget kom visste jag precis vad det skulle bli - en a-linje formad tunika med utgångspunkt i ett mönster  med raglanärm från Allt om Handarbete från förra sommaren. Eftersom det är en mycket vid modell fick jag komplettera med lite av samma tyg, som jag hade kvar sen jag sydde dessa byxor. Avslutade ärmar och fållen nertill med vit spets från Stoff & Stil. Enkel, söt och ( i mitt tycke) klädsam modell, som gillas både av släktens modelejon, 14 och 17 år gamla, och släktens lite äldre damer.Helgens outfit kompletterades med ett enkelt virkat hårband med inspiration från den här duktiga virkerskan.

Färgglada elefanter

Kategori: barnkläderDessa tröjorna har egentligen varit klara ett tag, men jag har inte kommit mig för att fästa trådarna från tvillingsömmen i fållarna på den med limefärgad mudd. Det är bara så tråkigt att fästa trådar, hur gör ni? Är det någon som har ett bra tips? Sen har det inte varit någon som helst brådska med att färda dem eftersom bägge killarna dissade tröjorna direkt - de var INTE coola.

Hur som helst så är t-shirtsen sydda i det gröna elefanttyget från Jofotex som jag kom över en meter genom ett byte med Fnixen. Jag hade ingen mudd hemma som färgmässigt överensstämde med den gröna färgen så jag beslöt att istället medvetet bryta av och använda mig av två helt andra färger: limegrön och koboltblå - bägge muddvävarna är från Stoff & Stil. Jag tyckte att det blev riktigt snyggt, bäst tror jag att den koboltblå är, fast den limegröna färgen klär H jättebra.

Mönstret som jag använt är från Ottobre och samma som förra årets kanintröjor, fast med lite förändringar. Mudden i halsremsan har kortats en hel del eftersom jag tyckte den blev för slapp annars och sen har jag förlängt livet, ca 7-8 cm skulle jag tro. Annars inga ändringar, samma storlek som förra året även i år på bredden.

:-) : Det gick riktigt bra att sy i stretchigt tyg igen - det var ju ett tag sen sist nu. Den enda anmärkningen är i så fall att halsmudden kanske är något, något lite bubblig. De sitter snyggt på och är så pass långa att de troligen passar hela sommaren. Att jag äntligen kommit igång litegrann med sömnaden igen efter en längre tids stiltje, jag har faktiskt redan klippt i det ena tyget från tygbytet med á yeliqa.

:-( : H och L har fått för sig att vissa saker inte är häftiga, däribland elefanttyget och TVÄRVÄGRAR att använda sina nya tröjor. H provade sin under protest efter att farmor bönat och bett om det idag. Jag tror att en viss kille på dagis kan ha en del med saken att göra...

Tygbyte och oväntad PIF-gåva

Kategori: svammel

Under våren har jag och á yeliqa på Tokigt å Likt bestämt oss för att göra ett tygbyte. Det var därför lite extra roligt att komma hem igår efter en hektisk vecka och se att där låg det efterlängtade paketet. När barnen åkt med farmor och farfar till husvagnen över helgen gavs det tid att öppna paketet.

Förutom tygerna låg där en "matvarukasse" (beskrivning finns här) och två jättefina barnmössor. Vad var nu detta? Jag var tvungen att läsa på det medföljande lilla brevet och först då slog det mig att jag någon gång i höstas(???) anmält mig till á yeliqas PIF - det hade jag HELT glömt bort. TACK SÅ MYCKET!

Kassen kommer att användas mycket framöver, redan nu på morgonen packades den för att följa med ut till båten, den rymmer hur mycket som helst - på fotot är den packad med IKEAs stora kaffetermos(1,8 L), torkys on-the-go bag, kaffemuggar, tallrikar och ett stort bröd - och ändå finns där mer plats - toppen! Mössorna lade jag själv beslag på eftersom jag inte äger en enda tunn mössa sedan tidigare, den svart-vit-röd-grå matchar dessutom min somarjacka perfekt! Återigen stort tack till dig á yeliqa! Tygerna har redan bestämda ändamål sedan förut, som dock förändrades lite under kvällens gång på makens förslag. Jag är redan sugen på att klippa i dem, men det får vänta för nu ska jag ut med lite frukost till karlarna i båten.

Vinnaren av de virkade tofflorna

Kategori: svammel

...och den som snart slipper frysa mer om fötterna är....


Emma T

Grattis till dig! Mejlar dig snarast om adressen. Ni andra tack för visat intresse och bättre lycka nästa gång.Var med svärmor till Malmö igår, hon har velat till Stoff & Stil hur länge som helst, men det har inte blivit av förrän nu. Shoppade en hel del tyger, bl.a. den allra sista biten på den allra sista rullen av regnbågstyget från förra sommaren - tänk att jag inte kommit mig för att köpa något av det innan. Och vilken tur att det fanns kvar! Har även kommit mig för att sy lite igen - T-shirts till killarna, en är klar och en väntar på halsmudd och fållar. Förhoppningsvis blir det klart ikväll (om jag orkar, är såå trött), så då dyker det upp lite bilder imorgon.