SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Karameller

Kategori: pysselVad gör du? frågar mannen uppgivet när jag en kväll satt framför tv:n och delade klädnypa efter klädnypa och därefter målade dem i glada färger. Jag gör det roligare att hänga tvätten, svarade jag glatt. Vilket jobb, sa han och återgick till tv-tittandet och jag fortsatte måla. Ja, han hade rätt det var mycket jobb, men roligt! Och tänk så härligt det kommer att se ut på vår tvättlina i sommar! Annat än plastnypor som går sönder nästan meddetsamma eller grånande tränypor.

Till nyporna har jag använt mig av små slattar hobbyfärg som blivit över. Ofta får du små burkar i olika färdiga hobbykit och det blir alltid lite över. Nyporna fanns redan hemma. När färgen torkat lackade jag alla ytor en gång också så att färgen inte ska smeta.

Vårens första

Kategori: mössor


Två solhattar till lilleman med marin känsla. Yttertyg i ljusblå chambray och randigt respektive prickigt blåvitt foder. Lagom tunna, men ändå skyddande en varm sommardag ute med båten. Allt från tyghyllorna här hemma så det platsar i "använd det du har"utmaningen.

Att jag fick ändan ur redan nu beror mycket på att jag tokletade efter en solhatt till lillkusinen att stoppa i påskägget och insåg att urvalet i butikerna var skralt, så det var lika bra att vara ute i god tid. Och så brukar det alltid gå åt några stycken - en på dagis, en hemma, en i båten som sagt och så någon på vift någonstans - så det var lika bra att sy två på en gång.

Ja, alltså vårens första solhattar, men inte de sista. Ena storebrorsan har kastat trånande blickar på lillebrors hattar och bestämt hävdat att de visst passar honom också fastän de inte räcker ned om öronen. Så alltså borde jag se till att även storebröderna får åtminstone varsin ny solhatt.

Stjärnklart

Kategori: stickat och virkatFörsta alstret i utmaningen färdigt! En utav två koftor som jag började virka på i somras. Garn och beskrivning från Garnstudio. Den ursprungliga beskrivningen innehöll dock några missar vid ökningarna till ärmarna, vilket jag märkte när jag var färdig med dem. Sen tyckte jag dessutom att ärmarna var för långa. Bara att repa upp och göra om efter eget huvud. Nu har de lagt till ändringarna även på hemsidan. Att den här kofta har blivit liggande ofärdad beror mycket på att garnet inte räckte hela vägen och jag behövde köpa ett nystan till. Nu när mannen jobbar längre iväg och inte kommer hem förrän tidigast en halvtimme innan affärernas stängningsdags så har jag dragit mig för att åka in med tre barn till pysselbutiken för ett enda garnnystan.  

Den virkade kanten runt koftan skulle uppe runt halshålet virkas som en liten uddkant, men det blev för tjejigt så jag bara fortsatte likadant runt hela koftan. Idén till stjärnfickorna har jag gått och klurat på riktigt, riktigt länge, men första försöket blev inte så bra. När vi var på Lalandia i februari såg jag några fleecejackor där med stjärnformade fickor och påmindes återigen om hur snyggt jag tyckte det var. Så häromkvällen googlade jag på virkade stjärnor och fick upp Mest virkats mönster. När jag virkat den första stjärnan enligt beskrivningen kändes den inte riktigt färdig så jag fortsatte ett varv till med fastmaskor runt hela stjärnan som på det viset fick lite kraftigare uddar.Ny utmaning

Kategori: svammelI sista stund beslöt jag mig för att haka på Beas utmaning. Har ju massor påbörjat som inte blev färdigt under februari och som jag MÅSTE börja ta tag i nu. Så en stor spark i ändan på mig!