SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Blåvita vimplar

Kategori: inredning

 
En vimpel i blått och vitt sydd till en av As dagiskompisar, lille M. Han och hans mamma ska flytta från byn. Tråkigt tycker vi, men önskar lycka till och hoppas att vi kan fortsätta träffas ändå. Imorgon blir det avskedsfika med kladdkaka och så ska M få vimpeln som inflyttningspresent.  

Grytlappar

Kategori: svammel

 
Yngsta brorsan har precis flyttat hemifrån och då vill ju syrran gärna bidra lite på sitt eget sätt. Två grytlappar i denim blev det. Tyget har han själv valt, men kantbanden valde jag. Tycker att det blev en snygg brytning mot det lite maskulina denimtyget, som jag valde att använda båda sidor av. Vi får se vad han tycker när han ser dem. Skulle han inte gilla dem får jag väl lov att sy ett par nya till honom. Dessa gillar jag själv så mycket att de gärna får stanna här hemma.

Till nödpappret

Kategori: inredning

 
Ja, ni vet alla hur kul det är när man sitter där på toa och till sin fasa upptäcker att pappret är slut. Är man dessutom hemma hos någon annan är nöden än större. Hos oss är det problemet över nu då kroken med extrarullarna är placerad precis bredvid toastolen.
 
Vill samtidigt passa på att visa skåpet som jag målade om i våras för att ha som extra förvaring på toaletten. Egentligen hade det varit snyggare med en bild när det var nymålat och allt precis inställt och var sak på sin plats, men tyvärr blev det inget foto taget då så ni får hålla till godo med en bild på hur det ser ut till vardags. Tanken är att det så småningom ska sitta ett tyg på insidan av glaset som döljer röran lite...
 

Sköna sommar

Kategori: svammel

 
Jag har redan jobbat några dagar nu och det känns långt till nästa semester MEN jag har bestämt att sommaren inte är över än. Sommar för mig när vi fikar ute på nybakat och egenlagad röda vinbärssaft. När barnen cyklar gatan upp och ned för att sedan svalka sig i vattenspridaren eller efter en kort tur i bilen kanske rent av i havet.  Sommar är när vi åker ut med båten i några dagar och bara är.
 
Sommaren kan också vara en tid för spontan kreativitet. Som när en kartong jag använt till förvaring för papper och lästa tidningar innan de återvinns råkade åka med tidningarna ut. Ny tidningsförvaring blev en gammal fryskorg. Jag hittade den ute i förrådet där den användes till att förvara diverse barnprylar. Lite svinto och vatten så var den genast mycket fräschare, men det saknades något att bära korgen med. Ett gammalt bälte fick duga. Tada!