SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Vikt tid åt pyssel

Kategori: pysselKom på att jag behövde en fin ask till kompresserna jag använder att tvätta bort sminket med. Det blir så mycket trevligare att plocka fram ur den här asken istället för den stora tråkiga orginalkartongen. Jag vek två när jag ändå höll på. Den ena är lite större än den andra och locken är större än askarna. Locken fick knoppar i form av stora målade pärlor. 

Det finns olika sätt att göra dessa vikta askar, men på skapligt enkelt finns en bra och enkel beskrivning.Nästan allt papper kan användas. Det man ska tänka på är att ju kraftigare pappret är desto stabilare ask och desto större skillnad mellan ask och lock behövs; till mina askar utgick jag från papper som hade lite mer än 1 cm kortare sidor än de jag använde till locken.

När L syr...

Kategori: mössor...kan det bli en mössa åt pappa. En kväll på sportlovet när tvillingbrorsan var hos mormor och morfar passade L och jag på att ha en mysig sykväll tillsammans. Mössan var redan tillklippt sen tidigare, så det var bara att gasa på för L. Han var jätteduktig, styrde och gasade helt själv, men nålandet överlät han åt mamma. När vi kom till tofsarna både klippte och sydde han fast dem för hand, med lite hjälp utav den stolta mamman förstås. Det tog sin lilla tid och pappa började undra vad vi kuckelurade om. Han fick inte komma in i syrummet för det var ju en hemlis vi höll på med.

Mönstret är mitt egna, inspirationen till tredelningen upptill och tofsarna kommer från en gammal mössa pappan fått från Heinola. Sedan innan har alla mina barn och ett helt gäng andra små busungar fått Heinolamössor och därför var det ju inte mer än rätt att också pappan äntligen fick en. Den har använts flitigt av pappan, faktiskt var dag fram tills vårvärmen kom den här veckan, därav bloggfördröjningen.

Värme enkelt

Kategori: stickat och virkatStickade varma och gosiga benvärmare som funkar utanpå leggings eller snäva jeans eller som här utanpå op:en en frusen kväll. Använde mig av ett ullblandgarn jag hade hemma i garnlådan- tanken var ju under februari att jag skulle göra mig av med lite av mina lager...Höll mig till räta och aviga maskor som jag vet att jag klarar av, fast det hade varit snyggt med en fläta eller något annat mönster. Funderade på att brodera något på dem, men har inte riktigt bestämt mig så jag funderar lite till.

Kaniner på nästannamnsdagen

Kategori: barnkläder

Vi började fira namnsdagar i vår familj mest för att tvillingarna skulle få en varsin dag som bara var deras egen. Någon liten present och lite mysfika förgyller dagen. Lillebror tillhör tyvärr den skara barn som inte har någon namnsdag. Av hans tre förnamn finns bara pappas "ärvenamn" i kalendern. Så kan det ju inte få vara tyckte storebröderna och letade upp en dag som de tyckte passade namnmässigt. Så idag har vi firat lillebrors första nästannamnsdag.

På morgonen fick han två par kaninkallingar som jag färdade efter kvällspasset igår. Egentligen inget märkvärdigt sömnadsmässigt alls, men flatlocksömmarna som jag trodde jag äntligen fått till höll verkligen inte måttet utan föll isär vid minsta påfrestning. Så i ren räddas-vad-som-kan-desperation sydde jag med raksöm rakt över sömmarna för att förhindra att sömmarna rissade. Få se nu hur pass de håller...
 


"Dom vill jag ha"