SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Virkad nalle. Med kunglig påbrå.

Kategori: leksaker

 
En av de bloggar jag ofta tittar in hos är Kungen & Majkis. Där fann jag för lite sen en helt bedårande virkad nalle. Med mönster. Tack!
 
 Det känns extra bra att nalle inte bara är otroligt söt utan också är helt i återbrukat material. Jag har virkat den i loppisköpt garn och likaså är broderigarnet inköpt på loppis. Stoppningen kommer från en kasserad kudde.
 
Min version är kanske inte helt identisk med orginalet; på sina ställen fick jag inte ihop mönstret utan virkade lite som jag kände passade och ingen snygg köpenos hade jag heller utan den blev broderad istället. Och så sa ena storebrorsan att han tyckte att det behövdes beiga prickar på nalles händer också så det fick det bli. Lillebror bestämde långt innan han var klar att det var hans nalle. Så jag får väl virka en till. Till mig.
 
Ja, jag var bara tvungen att ta ett kungligt foto med nalle på burken också. Har man kunglig påbrå så har man.
 

Nytt till mig

Kategori: vuxenkläder

 
Äntligen blivit färdig att sy något till mig själv. Pippityget köpte jag hos Gittes i januari, samtidigt som camotyget och hjorttyget och två andra tyger som jag ännu inte hunnit sy något av. Använde mig av Susie-mönstret i Ottobre 5/2010. Jag följde mönstret i stort men förlängde fålldelarna till tunikalängd och struntade i resåren i skärningssömmen. Till nästa gång ska jag rita om framstycket, men annars är jag nöjd med passformen.

Omsytt

Kategori: återbruk

Fortsätter med lite återbruk. Har försökt köra 1+1+1 nu ett tag, alltså en lagning, ett omsytt plagg och ett nysytt plagg. Det känns inte så övermäktigt då att ta itu med lagningshögen när man vet att man får sy lite roligare saker som belöning. Så efter att ha lagat bägge de stora killarnas one-piece:ar, en tröja och ett par byxor är jag nu förtjänt av att sy om lite.
 
Tog tag i en tunika i tältmodell, verkligen hur stor som helst till mig. Jag fattar inte riktigt hur jag tänkte när jag köpte den, men så har den inte blivit mycket använd heller. Sydde först in den på känn med raksöm på den vanliga maskinen. Fegade lite och klippte inte först och kunde på så vis sprätta och justera så det blev exakt så som jag ville. Sen körde jag rent sömmarna med overlocken. Hade en förebild när jag höll på, men den är i mobilen och hur jag än gör får jag inte till det med uppladdningen av bilden så ni får hålla till godo med bilden på det färdiga resultatet.
 
Sen har jag rensat tvilling nummer tvås garderob och där fanns ju såklart en del värt att sy om. En t-shirt, som enligt min mening, aldrig borde ha blivit något annat än en mössa.
 

Veckans första

Kategori: vuxenkläder

 
Jag jobbar ju som en del av er vet inom handikappomsorgen och för en tid sen fick jag en beställning på påsvantar till en brukare jag tidigare arbetat med. Det är vantar som passar för personer som inte använder sina händer aktivt och som ibland kan ha svårt att använda vanliga tumvantar. Vantarna blev väldigt bra, så bra att jag nu fått ytterligare en beställning fast till en annan brukare. Önskemål var svarta eller grå för att passa in i brukarens övriga garderob. I min lokala tygaffär hittade jag ett mörkt grått tyg som var melerat på utsidan och härligt fluffigt på insidan. Riktigt gosigt tyg som jag gärna hade haft byxor i. Eftersom tyget var så härligt inuti valde jag att ha både inner- och yttervanten i samma tyg, så dubbla lager gos för värmens skull.
 
 
Lillebror var tvungen att känna lite på vantarna när jag skulle fota. Här ser man ju storleken också, som jag givetvis anpassar efter varje hand.