SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Mönstrade byxor

Kategori: till bebisFörra rundan det blev lite varmt här så blev det kris på byxfronten för A - han hade alldeles för få tunna byxor. För att råda bot på detta klippte jag till fyra par som kunde sys utan att trä om overlocken. Sen har jag sytt en söm lite då och då och nu är alla paren faktiskt färdiga :-) Tre av paren har dessutom fått matchande dregelskarfs. Idag har A feber- tänder i överkäken på g så han har inte varit så glad som bilden visar hela dagen.

Byxmodellen kommer från Ottobre nr 1/2010 och är en enkel trikåbyxa där varje ben klipps i ett stycke. Bra och enkel modell som har mycket pös nertill i benen. Det enda utöver det vanliga är att byxbenen ska rynkas med framilonband nertill, vilket jag tyckte underlättade när jag sen skulle sy på mudden eftersom jag inte behövde sträcka mudden fullt så mycket då. Midjeresåren overlockades först fast på byxans aviga för att sedan stickas ned med täcksöm - lite trist att behöva trä om maskinen för en enda söm, fast nu börjar det faktiskt att gå både enklare och snabbare.

Byxtyget(samma som skarfen i förra inlägget) kommer som sagt från E-slöjd och tanken från början var egentligen att det skulle bli en pyjamas till A, men nu blev det inte så... Marinblå mudd från den lokala sybehörsaffären, s.k. Sverigemudd som är jättemjuk och skön samtidigt som den inte tappar formen. Tyvärr finns där inte så många färger att välja på eftersom de slutat tillverka mudden-, just den här färgen hade föreståndarinnan hittat vid en inventering på lagret och då nöp jag en stor bit på en gång.

Dagens outfit

Kategori: till bebisDet här är ingen modeblogg och det kommer det aldrig heller att bli, utan detta inlägg är snarare ett försök från mig att komma till skott med bloggandet igen. Just nu händer det mycket i mitt liv och bloggandet har fått lite lägre prioritet, men jag resonerar som så: hellre ett kort inlägg än inget alls.

Så As outfit idag (förmiddag har bytt body sen dess):

Gröna byxor: sydda samtidigt som fotbollsoverallen av ärmarna från samma tröja. Måttade lite med byxmönstret från Baby Cool största storleken när jag klippte till men dessa byxor är smalare. Jag behöll ärmsömmen som den var och sydde sedan grensömmen. Ärmarna hade muddar nertill men dessa var lite för vida så jag klippte bort dem och klippte dem lite smalare innan jag sydde fast dem igen. Tyvärr fanns där inte tillräckligt med mudd i tröjan så det räckte till midjan så där sydde jag istället resårkanal á la Gecko. 

Prickig body: Inköpt på H&M.

Dregelhaklapp: Trikå på ovansidan från E-slöjd inköpt på Symässan förra året. Cremefärgad fleece på undersidan är en stuv från Stoff & Stil. Prymknappar  mini från Bibbis textil. Mönster omgjort mönster från Allt om Handarbete som jag kommer att förändra lite till eftersom jag inte är helt nöjd med det.

Nallespeldosa: Present från mormor och morfar inköpt i Tyskland.