SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Beställningsmössa

Kategori: stickat och virkatGenast när jag virkat den här mössan fick jag en beställning på en likadan i svart eller vitt. Jag kände inte att något av de garner jag hade hemma passade så det inhandlades vitt Tuvagarn (Marks & Kattens). Jag hade förvisso inget mönster när jag virkade den andra, men så länge sen var det ju inte så hur svårt kunde det egentligen vara? Väldigt svårt visade det sig om man som jag är totalt förvirrad och inte tittar på den första mössan när man börjar på nästa. Jag hade fått repa upp ett par gånger och nästan gett upp och letat upp ett mönster på en annan snygg mössa, när allt kom tillbaka - med en gång mindes jag exakt hur jag hade gjort. Nu när jag hade allt klart för mig tog det inte särskilt lång tid, 1 ½ timme kanske. I morse fäste jag alla garnändar och sen la jag mössan på bordet i vardagsrummet. I vanliga fall rör inte mina barn saker som jag gör så jag är rätt bortskämd med att kunna lägga ifrån mig saker och ting lite varstans, men lite senare under förmiddagen fick L en plötslig lust att prova mössan. Jag lyckades fånga det hela på bild:Vadå? Är jag inte snygg?Svamphuvud kan du va själv!Jag, jag är ett riktigt busfrö jag OCH teaterapa, så detså!

Nytt i hyllan

Kategori: shopping/tyger

Nu när solen börjat skina och värmen är på gång börjar alla att röja i sina skåp och förråd, då är chansen stor att hitta något fint på secondhand/loppis.Ett tunt tyg med kinainspirerat mönster som verkar vara bomull/bomullsblandning. Det är en ganska stor bit som är helt oanvänd, som vanligt är de gröna färgerna är mycket klarare i verkligheten.En gardinkappa?  med yra höns som var fållad både uppe och nere. Inte så lång bit, men desto bredare. Passar bra nu när det snart är påsk.Två gardinlängder, som upptill fållats för hand! Fanns bland påsktygerna, men jag tänker mer sommar och sol när jag ser det, kanske får bli en liten klänning eller kjol.En trasmatta i bra skick i härliga färgkombinationer. Den kommer jag att göra något förbjudet med - sätta saxen i till att börja med  och klippa sönder den innan den förhoppningsvis blir något nytt och bra.

Har fått en hel del ny inspiration och några nya idéer och fler lär det nog bli på söndagens symässa. E och jag planerar också att hinna med Panduro och Stoff & Stil under söndagen så det får bli en tidig morgon. Innan jag sätter igång med något nytt i sömnadsväg måste jag dock färda några beställningar som ligger halvfärdiga. S och M, tack för ert tålamod, ska försöka färda era beställningar denna veckan.

Ett nytt försök

Kategori: svammel

Jag försökte tidigare att skapa ett inlägg med en utmaning från Josefin men länkarna till alla jag vill utmana blev bara fel hela tiden... Nu tänkte jag göra ett nytt försök att berätta:

8 sanningar om mig:

1. Jag har livlig fantasi, när jag var liten fantiserade jag bl.a. att jag var en same.

2. Jag skulle ha blivit tolk eller språklärare men arbetar nu som personlig assistent.

3. Jag har ett häftigt humör, något som tyvärr L verkar ha "ärvt".

4. Jag är gammal konståkerska, det kunde man inte tro idag...;-)

5. Jag har lätt för att få nya idéer, men har ofta svårt att fullfölja det jag påbörjat (iaf om det strular något)

6. Jag älskar havet och vår båt, men blir lätt sjösjuk :-(

7. Jag är periodare, ja vad gäller min kreativitet alltså, den går i cykler. Perioder av sömnad, virkning och stickning varieras med perioder när jag bara insuper andras kreativitet.

8. Jag har glömt bort vad jag skrev som sanning nr 8 i förra inlägget, så jag skriver att jag är grymt oteknisk och blir riktigt irriterad (mest på mig själv) när saker inte funkar. Tror emellertid att det inte var mitt fel att det blev fel i förra inlägget....

Jag vill utmana dessa bloggare att avslöja 8 sanningar om sig själva:

Palven

Caroline

Effie

Á yeliqa

Anne/Mamman pysslar

MalinJohanna

Ina

Jeanna

Jag tycker att det vore kul om ni antog utmaningen, men det är INGET TVÅNG utan helt frivilligt. Jag vill också be om ursäkt för allt trassel med fellänkningarna som fanns i förmiddagens inlägg. Hoppas att ingen tog illa vid sig.

Bara så ni vet...

Kategori: svammel

ni som jag kommenterat i era bloggar med en utmaning. Den kommer, fick STORA problem med länkningen, detta underbara blogg.se

Virkad vårmössa och blombrosch

Kategori: stickat och virkatMamman pysslar hade virkat en snygg mössa till sin dotter och tipsade om boken Sticka av Nina Sagulin. Jag blev sugen på att virka en likadan och lånade boken på bibblan. Men när jag väl hade boken hemma tyckte jag inte om beskrivningen så jag valde att köra lite på känn och det gick så där till en början...Några ställen har jag repat upp och virkat om för att få till formen som jag ville. Mössan är pösig och lite sexkantig  och jag har virkat i fastmaskor och avslutat nertill med stolpar. Den matchar min halsvärmare, som jag för övrigt har använt flitigt både utom- och inomhus. I vanlig ordning tyckte U att mössan var förskräcklig, men det är ju jag som ska ha den på så ;-) Fick en komplimang från dagispersonalen igår: den var snygg både i färg och form och matchade mina glasögon jättebra. Tur att smaken är som baken = bred!

Av lite rester som blev över virkade jag en blombrosch att matcha till resten av "setet". Satt på jobbet och hade inget att göra och inget mönster så det blev till att freestyla lite. Sydde fast en broschnål på baksidan och en kokosknapp på framsidan. Tyckte att jag varit duktig ända tills jag såg syfrökens broschtillverkning - de är både fler och snyggare!

Slutligen bjuder jag på en irl-bild som inte blev alls bra, men ni kan iaf få ett hum om hur mössan sitter på. Nu blev jag tvungen att fota mig själv och då blir det ju lite som det blir...och sen ser jag att jag inte har samma glasögon idag.

Gått i ide?

Kategori: barnkläder


Mitt kreativa skapande har på sistone i stort sett varit lika med noll. Idéer har funnits, men inte orken, hade jag kunnat hade jag gått i ide eller dvala liksom vår sköldpadda. Förmodligen har jag drabbats av något virus, som inte brutit ut; det går både det ena och det andra nu på dagis. Nu ikväll somnade jag sittande i soffan till Bolibompa så barnen gick och hämtade lite kuddar till mamma :-)

Lite grann har jag emellertid sytt, bl.a. klänningen och lavendelhjärtat på bilden. Det rosarutiga tyget till klänningen kommer från svägerskans mamma. Jag fick en kasse med tygbitar av henne i höstas när vi stod på loppis och har inte kommit mig för att titta närmare på innehållet förrän för någon vecka sedan. Då hittade jag delar av en rosarutig långkjol från åttiotalet som förmodligen tillhört svägerskans syster. Volangen blev en sommarklänning till barnens kusin, lilla H - roligt att sy något till henne av tyg som kommer från hennes släkt. Tyvärr kom jag mig inte för att fota den klänningen innan lilla H fick den.

En lång parentes... tillbaka till klänningen på bilden. Min gamla kompis J fick en liten tjej i höstas, helt ljuvligt söta lilla E. I julas när de var här på besök hade jag inte hunnit sy något till lilltjejen så det fick bli "köpekläder" - och det gick ju bra det med. Nu när jag ändå skickade en liten födelsedagspresent till J passade jag på att fylla på kuvertet med en liten klänning. Mönstret har jag ritat själv med utgångspunkt från ett linne i stl 74 från Ottobre. Mönstret var egentligen avsett för stretchtyg, men Ottobres mönster brukar ju vara rejält tilltagna vad gäller vidden så jag valde att behålla vidden upptill och låta klänningen få a-linje, vilket jag tycker är himla sött på små tjejer.

Ganska nervöst var det att skicka iväg paketet. Jag har ju egentligen ingen som helst aning om vilken sorts barnkläder J gillar, och skulle den passa storleksmässigt? Men nu har paketet kommit fram och det verkar ha blivit väl mottaget.