SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Mobiler

Kategori: leksakerL har varit sjuk mycket den här hösten, bl.a. hade han halsfluss runt månadsskiftet oktober/november. För att han skulle ha något att fördriva tiden med fick han titta i en gammal pysselbok "Skapande lek" och välja vad han ville göra ur den. Han valde garnbollar och när H kom hem från skolan ville han också göra en garnboll. Garnbollarna sydde jag sen ihop till en "maskis" och så gjorde jag och L ben av lite vit fleece. Några knappar fick bli ögon och andra användes när benen syddes fast. En mobilring utav trä låg i lådan hemma och som upphängning lite satinband och några träpärlor. Tyvärr hade jag inga mobilfjädrar hemma så i brist på det fick nylontråd funka, har beställt från Panduro men de var tyvärr slut även där och skulle inte komma förrän nästa år!!!! Nu hänger maskis ovanför skötbordet och lille A gillar den skapt. Om man puttar till den ligger han och följer den med blicken.Ungefär samtidigt som den andra mobilen gjordes virkade jag den här lilla pippin. Mönstret till den hittade jag hos Attic24 via mönsterarkivet.


Paus

Kategori: till bebis

Det känns som om livet stått still sen sist, fastän mycket har hänt; dagarna flyger förbi, någon gång emellanåt stjäl jag en stund vid symaskinerna, har flera obloggade alster som vi får se när de dyker upp. Vårt nya tillskott, ännu en prins har hunnit titta ut sen jag sist bloggade. Lille A håller mig sysselsatt mer eller mindre dygnet runt och sen kräver även de stora prinsarna en del av min uppmärksamhet. Det känns härligt att få vara hemma på heltid och bara vara mamma. Det känns som om jag stängt in mig i en "familjebubbla" där allt som är utanför bubblan känns betydelselöst. Pyssel och sömnad har  m.a.o.  låg prio, men helt kan jag inte sluta så det lär dyka upp alster här efter hand, takten är beroende på hur rutinerna blir framöver.
Lille A i en omlottröja som jag sydde bara några dagar innan han tittade ut. Tyget hittade jag i den lokala tyg- och hobbybutiken och jag tyckte det var så otroligt sött att jag inte kunde motstå det. Tyvärr visade det sig att lille A inte var fullt så liten som jag trott och tröjan är redan urvuxen. Mönstret kommer som vanligt från Ottobre, den här gången ifrån nummer 6/2007. Jag valde den enkla varianten där tröjan klipps i ett stycke och sedan syr man bara ärm- och sidosömmarna och bandkantar. Jag har även sytt den andra varianten från samma nummer: omlottröja  med raglanskärning i en större storlek och har planer på att prova omlottbodyn i samma nummer. Tyvärr har min prymtång mystiskt försvunnit så tills den kommer fram igen kan jag inte sy någon body. Förhoppningsvis hittar jag den när jag flyttar ner mina grejor till mitt nya syrum. Min älskade, underbare man har nämligen ägnat en del tid åt att inreda en klädkammare på bottenvåningen till syrum så att jag kan sy ostört igen.