SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Gårdagens slakt:

Kategori: återbrukSatte saxen i lite kläder igår: en grön t-shirt med spindelmönster och två svarta tröjor samt ett par svarta velourbyxor. Dagens skörd:Totalt sex mössor och två dreglisar. Fast det ska erkännas att de två nedersta svarta inte kommer från återvunna tröjor utan klipptes till från "rent" tyg. Jag var tvungen att sy två extra mössor för att blidka de stora killarna eftersom tröjtygerna inte var stora nog för mössor åt dem. De var lite sura på mig för att jag klippte sönder den gröna spindeltröjan eftersom den var arvegods från favvokusinen. Jag tyckte den passade bra som mössor och dreglisar:-) Av de övre svarta mössorna tror jag den nedre som är lite mindre kommer att passa finfint på lillebror. Den högra spindelmössan har han redan invigt idag. Så då är det två mössor över.Pose från L.
Med penseln som verktyg

Kategori: pyssel

Vårt hus har väldigt stora fönster och därför händer det emellanåt att jag/vi får ta över blommor som vuxit sig så stora att de inte får plats i normala fönster. Med en sådan blomma följde tre små ihåliga grodor som håller jorden i krukan jämnfuktig. De var mörkgröna med röda munnar och ögonen var vita med svarta pupiller - ja som ni hör var de riktigt fula och dessutom hade färgen börjat lossna. Själva tanken med dem var ju bra - det är lätt att glömma bort att vattningen och vissa blommor är ju känsligare än andra för uttorkning. Så jag tänkte att jag kanske kunde målat om dem vita, men jag har inte fått lust; de har bara blivit liggande på vasken i tvättstugan. Härom kvällen kom äntligen suget. Tre strykningar med Panduros hobbylack gjorde susen! En liten klick svart blandad med vitt blev precis rätt grå nyans. Nu ser de nästan ut som om de vore av betong tycker jag. Tyvärr var kamerans batteri urladdat och jag orkade inte vänta så inga före-bilder finns. Är redan igång med nästa lilla målarprojekt :-)
Arg, ledsen och besviken

Kategori: barnkläder

För mig ska tekniken bara fungera. Alltså det finns inget som irriterar mig mer än när datorn, symaskinen eller vad det nu är inte gör som jag vill. Just nu är min overlock och jag inte alls överens. Är allvarligt sugen på att göra mig av med henne - slänga eller sälja... Fast sälja henne har jag nog inte samvete till. Vad är det nu som har hänt?

Jo, för lite mer än en månad sen så hade jag overlocken på reparation för att det inte gick att sy, det tog helt enkelt stopp någonstans, kändes som om något var i vägen. Sedan reparationen har hon stått i syrummet; jag haft fullt upp med annat så jag har tyvärr inte hunnit använda henne förrän häromdagen. Jag tänkte att jag äntligen skulle kanta hängselbyxorna jag höll på med när maskinen gick sönder. Jag tar väck testlapparna som reparatören lämnat med och byter ut trådändarna mot trådrullar i rätt nyans och trycker till på gasen. Genast hör jag att det inte låter rätt och släpper gasen igen. Försöker vrida på handhjulet, men det är låst. IGEN! Exakt samma fel som förra gången! Krånglar bort byxan igen och konstaterar besviket att de inte blir färdiga den här gången heller...De här byxorna och vantarna är som ni förstår av ovanstående inte helt nysydda, men tidigare obloggade. De kom till för att de blå virkade sovvantarna var borta en dag. I ett skåp låg en rätt stor bit brun fleece som blivit över från tidigare och varma byxor behövs ju alltid under vintern. Samtidigt passade jag på att prova Lennartssons (Sy kläder av mjuka tyger) byxmönster. Det är smalare än Ottobres mönster och passar A nu när han sprungit bort en del av babyhullet. Som dekoration fick ena byxbenet en liten bakficka fastsydd med våffelsöm och på den har jag sytt fast ett märke med "Bärgarn" som jag tyckte stämde bra överens färgmässigt med byxan. Muddarna förlänger användningstiden. Vantarna klippte jag till på frihand och sydde på muddar. Enkelt och bra!