SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Julen kommer ändå...

Kategori:

Jag har gått och känt mig lite hängig och trött de senaste veckorna. Dessutom har jag hostat ideligen så det har varit lite si och så med sömnen. Igår tog jag så äntligen tag i saken och gick till läkarstationen. LUNGINFLAMMATION löd domen - lunginflammation, jag som trodde att jag kanske hade en halsfluss typ eller ett attans envist virus. Fick doxyferm utskrivet, som ska ta de allra vanligaste typerna av lunginflammation(bredspektra), så vi får hoppas på att det hjälper för något riktigt blodprov tog de ju inte utan bara snabbsänkan. Hoppas, hoppas! (negativa jag VILL inte KAN inte har inte TID att vara sjuk nu så här inför julen)

Maken hade satt upp alla julstakarna igår när jag kom hem, tack du underbare man! Nu återstår bara alla mina "måsten" inför julen...tvätta fönster, baka pepparkakor, barnens julkalender(blir som den blir i år, stackars barn:-)), handla julklappar osv. Nåja, allt det får vänta  - just nu orkar jag helt enkelt inte något alls. Inte ens pyssla har jag det minsta lilla sug efter. Ja,ja jul blir det ju ändå...

Snart är julen här...

Kategori: pyssel

...och som vanligt så har jag förträngt alla "måsten" till sista minuten. Kom på i tisdags att det är den 1:a december på lördag och att jag ännu inte fixat en enda kalendergåva till barnens julkalendrar... Som vanligt med andra ord:-) Sen hade jag ju tänkt att själv tillverka åtminstone några av gåvorna i år.
 
Så igår istället för att sova efter nattens arbetspass (vilket jag borde och hade behövt göra) så knåpade jag ihop två pistolhölster. Inspiration och mönster fick jag från Kreativa Kvinnor nr 3. Tyget är en stuv "läderlook" som jag köpte för 14:- på Stoff & Stil tidigt i våras. Alla stickningar är sydda med jeanstråd i avvikande färg. Eftersom mina cowboys inte vill ha sitt hölster runt låret(som i KK) gjorde jag ett höftbälte till hölstret som knäpps med tryckknappar. Tryckknapparna kom enkelt på plats med hjälp av min nya prymtång(som jag ju bara var TVUNGEN att inhandla till detta projekt). Det är en "överknapp" (vad heter det egentligen???) och tre "underknappar" som gör att cowboysen kan justera vidden på bältet. Eftersom jag ju inte kunde mäta midjan på dem och bältet inte stretchar tyckte jag det var en bra lösning. Sist strök jag fast stryknitar (från Panduro) på hölstren. Det var lite problem med att få nitarna att fästa eftersom jag inte kunde stryka med hela järnet - då smälte konstskinnet, vilket det har gjort lite på H:s hölster ändå, så jag fick försöka stryka med spetsen av strykjärnet på bara stjärnorna. Vi får väl se tiden an hur länge stjärnorna sitter på plats... Det ena hölstret är högervänt och det andra är vänstervänt eftersom H är vänsterhänt medan L är högerhänt (så nöjd med att jag kom ihåg detta)Workerjeans

Kategori: barnkläder

              
image6                                     image6Det har varit full rulle på barnen hela helgen och när de somnat på kvällarna har jag varit så trött att jag inte orkat pyssla något alls, annars har gubben varit ur vägen(på fiske) så det hade ju varit passande. Är dessutom fortfarande hostig och sover därför dåligt om nätterna.

Har iaf provat jeansen på L nu och de var lagom, kanske lite stora i midjan men jag tänkte att jag väntar med att ta in resåren tills efter första tvätten. Har läst någonstans att resår kan krympa, men inte upplevt det ännu. De är ju lite långa så han får ha dem uppvikta, men det är själva tanken eftersom mina barn tycks äta extra gödningsmedel för de har vuxit något enormt denna höst. Mönstret är mitt vanliga byxmönster från Stof och Stil och även jeanstyget är inköpt där. Följde mönstret, vilket jag inte skulle ha gjort eftersom jag det innebar att det blev väldigt bökigt när jag skulle sy fällsöm på innerbenet då jag redan sytt yttersömmen... Sydde även extra förstärkning i yttersömmen för att fästa framfickan lite extra. På bakfickorna har jag lagt lite extra arbete, den ena har hans namn i raksöm och den andra har ett symärke med en traktor och ett "traktorspår" i raksöm, något som L var väldigt nöjd med. Han gick runt på dagis och vickade på rumpan och visade upp traktorn och namnet, du goa unge! Allt är sytt på min gamla, gamla husquarna 1600 (från -76, alltså min ärvemaskin). Än går den som en klocka!


Dåligt med pysseltid

Kategori: pyssel

Vi har haft sjukstuga här hela veckan och detta har gjort att det tyvärr inte har pysslats så mycket. Ja, barnen har förstås ritat, pärlat och lekt med modellera som vanligt, men inte under några längre sammanhängande stunder så jag har fått sy en söm i taget. Jag har dock hunnit med att färda ett par workerbyxor åt L, de blev dock lite stora i midjan. Han tyckte om dem ändå och skulle ha dem på sig till dagis så jag får väl ta in resåren i kväll när han sover. Bilder på dem kommer senare.

Här kommer istället en bild på reflexblommor som jag knåpade ihop förra fredagen. Idén kommer från Yle och jag nappade på den direkt eftersom det inte verkar finnas några "vuxna" reflexer som är snygga. En paket med en halvmeter reflexband klipps i fyra lika stora bitar och sys ihop mitt på och fogas sedan samman först som två + och sedan som en stjärna. Av lite restgarn virkas en blomma att sätta över stygnen på reflexen och som kronan på verket sys några pärlor fast i blomman. I Yles beskrivning stod att man skulle limma samman alla delar men själva broschnålen satt inte tillräckligt hårt med bara lim så jag fick lov att komplettera med några handsydda stygn. Lite svårt att sy i reflexbandet men med lite tålamod så...Tyvärr lite svårt att ta en bra bild pga reflexen men man kan ändå se principen. Ska försöka ta en bild irl lite senare så får vi se om det blir bättre.

image1

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:

Är ny bloggare -prövade ett tag på netlog men tyckte inte om det. Jag vill kunna ha bilder i mina blogginlägg och jag vill kunna ändra bloggen enkelt. Vi får se hur det här går men jag vet att flera hobbybloggare använder sig av blogg.se så det ska nog funka.

Gillar som sagt var att pyssla och då främst textilt. Syr en del kläder åt mina tvillingpojkar, 4 år, men har även börjat sy lite till mig själv. Stickar och virkar emellanåt, men inget avancerat. Om du tittar in här så lämna gärna ett avtryck i form av en kommentar, även konstruktiv kritik mottas gärna!