SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Ungar alltså

Kategori: lappa och laga

 
Jaha, tänker ni de här byxorna har vi redan sett, men då vill jag bara påpeka att byxorna INTE hade några bakfickor från första början.  Jag hade tänkt att lilleman skulle ha byxorna på pappans födelsedagsfirande i helgen, men ville gärna att han prövade dem innan.  I fredags morse kom så tillfället jag väntat på och jag lyckades locka på A byxorna, men tyvärr vägrade han sen att ta av sig dem innan dagis. Undrar varifrån hans envishet kommer?  I vart fall gick jag med på att han fick ha på sig dem och på kvällen när pappan grillar på baksidan av huset berättar jag om morgonens lilla episod. Tio minuter senare hör jag utifrån: Ajaj, nu får du gå in till mamma och visa vad du gjort.... Så här såg byxorna ut:
 
Jippi, eller inte.  Brorsan kom på idén att sätta en ficka över lagningen och det ser faktiskt ut som om fickan alltid suttit där.  Om man inte kollar lite mer noggrant vill säga för jag fick lov att skapa fickan i sprillans nytt tyg, medan resten av byxorna är sydda i återbrukat, mjuktvättat tyg.
 
En halvtimme senare har lillebror lyckats få hål på ärmen på en köpetröja. Den fixade jag på samma sätt.  Mellanlägg på avigsidan och zigzag över revan och sen dolde jag det hela med stryka-på märken. Ja, bilden är ju inte den bästa och ni får bortse från tröjans fläckar, men jag vill ändå visa hur man enkelt kan rädda en tröja från soptunnan. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: