SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Stora och små superheros

Kategori: barnkläder

 
I våras köpte jag det roliga och tuffa Superhero-tyget från Jofotex efter önskemål från storebrorsorna. Den allra sista metern som fanns kvar knep jag och sen dess har det tyvärr inte kommit in mer. När tyget kom hem tyckte ju såklart lillebror också att det var fint. Bara att gilla läget: en meter tyg och tre bröder som alla vill ha varsin tröja/linne av tyget.
 
Då gäller det att fundera ut hur mamman ska göra för att få alla barnen nöjda och glada. Storebrorsorna kunde tänka sig att kompromissa och få att annat tyg på baksidan och så fick det bli. Glad i hågen klippte mamman ut alla delar till tröjan och linnena, men sen kom något annat brådskande ivägen för hennes sömnad och så blev de utklippta plaggen liggande hela sommaren. Superhjältesönerna har flera gånger efterfrågat sina kläder, men mamman har bara svarat att hon inte hinner eller orkar just nu.  Inte förrän hösten kom fick mamman tid och lust att sy klart de önskade plaggen. När hon då skulle klippa till muddväv upptäckte hon att hon inte hade mer svart mudd än att det räckte till den lille superhjältens tröja. Mamman kände då att hon inte kunde vänta på att ny beställd mudd skulle komma, då kanske lusten skulle försvinna igen, så därför fick de stora hjältarnas linnen limegrön muddväv istället. Nej, nu gällde det att bli snabbt klar innan superhjältarna hade vuxit så mycket att de inte längre kunde använda sina beställda plagg.
 
Ja, nu är äntligen superhjälteöverdelarna klara. Tyvärr tål de inte att granskas noggrannare i sömmarna, men snygga sömmar är nog något som superhjältar ändå inte bryr sig särskilt mycket om...
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: