SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Rosa dröm

Kategori: pyssel

Ett pyssel i miniatyrformat som jag hållt på med ett tag blev klart igår kväll.



Själva tavelramen hade jag hemma sedan innan - en gammal tavla med franskinspirerat köksmotiv som jag tröttnat på. Det gamla innehållet demonterades och ramen och lådan målades sedan vita. Tapeten och väggmotiven kommer från Tildas Fruit Garden paper pad från Panduro och därifrån kommer även provdockan, stolen och symaskinen.





Provdockan har dekorerats med en liten bit spets i nederkant och över axlarna hänger ett måttband tillverkat av en bit vitt ripsband som jag klippt på längden för att få rätt bredd. Stolen har fått en sittdyna i form av en liten bomullspad klädd med grönrutigt tyg. Själva bordet var lite klurigt, men så kom jag på att tavlan tidigare hade haft en liten hylla invändigt. Den sågades av lagom lång och vitmålades. Fyra svartmålade glasspinnar fick bli bordsstativ. De små klädnyporna med hjärtan på hade jag sparat från en gammal växt. Hjärtanen hade en röd nyans som inte riktigt stämde överens färgmässsigt med tapeten så de fick två lager rosa färg innan de limmades fast på väggen. Vimplarna är små, små trekanter tyg fastlimmade på en bit natursnöre.




På grund av glasskivan var det väldigt svårt ta foton utan reflexer i bilden. Roligt att för ovanlighetens skull pyssla i rosa och något som bara var till mig. Redan idag fick jag U att hänga upp tavlan. Arken från Paper Paden är grymt snygga och inspirerar till alla möjliga sorters pyssel; jag har ett par papperpyssel till i huvudet redan nu.

Kommentarer

  • Frk pyssel säger:

    Men gud så sött! Verkligen jättefint, jag skulle så hemskt gärna sitta där inne och sy :-)

    2011-06-18 | 10:22:22
    Bloggadress: http://www.pastill.nu/
  • Mia säger:

    Tack för det! Jag skulle också kunna tänka mig att sitta där och sy, det är ungefär lika stort som mitt nuvarande pyssel-/syrum...

    2011-07-08 | 14:05:27
    Bloggadress: http://pysselmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här: