SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Stickade strumpor

Kategori:

image66


Egentligen är det helt onödigt att sticka strumpor när man kan köpa färdigstickade i affären och slippa besväret, men jag var tvungen att sticka dessa ändå. Bara för att bevisa för mig själv att jag kan. Jag stickade nämligen ett par strumpor på högstadiet som inte såg ut som strumpor ska...och sedan dess har jag inte stickat alls förrän i våras då jag stikcade mössor åt H & L i detta garn. Det gick enkelt så jag blev ju även "tvungen" att sticka strumpor. Stickade ett par till L, men tyckte att hälen var lite knepig så H har fått vänta tills nu.

Hittade ett mönster i Gynthers bok för de större barnen på fotriktiga stickade strumpor. Mönstret är enkelt: man stickar som vanligt tills man kommer till hälen och har hälften av maskorna på en sticka. Sen minskar man på båda sidor varannat varv tills åtta maskor återstår och därefter ökar man igen tills man har samman antal maskor som från början. Sen fortsätter man sticka foten på fyra stickor. (Det blir hål på sidan som man syr samman efteråt). När man kommer till tårna minskar man bara på ena sidan av foten och åstadkommer på så sätt en "fotriktig" strumpa. Maska av när 30 maskor återstår och sy igen öppningen. Sömmarna vid hälen blir kanske inte lika snygga som när man plockar upp maskor på bägge sidor och stickar vidare, men stickningen är så mycket enklare.

Stickade färdigt strumpa nr 2 när vi var i Danmark i helgen men har inte kommit mig för att sy samman dem förrän ikväll i soffan medan barnen såg Bolibompa. H poserade för bilden, vilket annars är ovanligt numera. Strumporna är ännu lite stora men han växer snart i dem. På bilden syns även ett par byxor som jag sytt efter mönster ur Gynther, men inte bloggat om, och nu är de snart för små...

Kommentarer

  • Marina säger:

    jo barn är ju energiska även om de är sjuka...lite jobbigt...tur du är frisk..än...
    Ok nästa fredag kan vi..sen ses vi ju på lördag då ni skulle komma till oss...
    kram

    2008-03-14 | 11:50:34

Kommentera inlägget här: