SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Urgallrat

Kategori: återbruk

Gjorde en välbehövlig rensning i ena tvillingstorebrorsans igår förmiddag och förutom en del plagg som sorterades för lillebrors framtida bruk och en del som åkte direkt i soporna( ett par söndriga inomhusgympadojor och lite kallingar) hittade jag tre t-shirts som jag bestämde mig för att sy om.
 
Ingen mening att lägga in dem i redan överfyllda hyllor utan raskt klippte jag till två mössor och ett linne till lillebror. Till mössorna använde jag mig av mössmönstret från Ottobres höstnummer förra året stl. 56 cm. Den svarta på bild ska storebror få när han kommer hem från skolan idag och den andra tänkte jag eventuellt sno åt mig själv när jag sytt den.
 
Star Wars t-shirten hade fått flera tråkiga fläckar en bit under trycket, men jag såg genast potential att sy om den till en tröja till lillebror. Efter prövning på lillebror ändrade jag mig dock till ett linne. Lade ett befintligt köpelinne ovanpå och klippte efter. Behöll halslinning och axelsömmar, men klippte de senare mycket smalare. Sydde muddväv i ärmhålen, sidsömmar och fåll nedtill och så förvandlades t-shirt stl 146 till linne ca stl 110-116.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: