SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Lysande återbruk

Kategori: återbruk

 
Vid ett av sommarens loppisbesök kom jag över två ganska tråkiga bordslampor med skärm för en billig penning. Tanken var att göra om dem till de stora killarna i stil med lamporna som vi sett på pysselbolaget. Först ut är en lampa till H med leksaker som han själv valt ut och som jag sedan limmade fast på lampfoten med superlim innan jag spraymålade hela foten. Tyvärr var jag lite för ivrig för att vänta tills burken, som jag glömt att ta in från förrådet, fått rätt temperatur så några ställen har inte så mycket metallicskimmer, men det gör inte så mycket tycker jag utan blir en rätt häftig effekt.  
 
Skärmen var ju hel, men fruktansvärt ful så till att börja med fick den några lager vit hobbyfärg för att dölja det grönspräckliga. Därefter tog jag en loppisfyndad serietidning och klippte ut lite rutor som jag tyckte kunde passa. H limmade själv fast dem med limstift och tanken var att skärmen sedan skulle få ett eller ett par lager klar sprayfärg som skyddshinna, men det har ännu inte hänt.
 
 
 
 

Kommentarer

 • klockarbarn säger:

  Lysande! Verkligen ett lyft och en rolig idé.

  Svar: Tack! Idén kan jag inte ta någon credit för, men jag gillar när man kan återbruka på ett smart och roligt sätt.
  Mikaela Gottfridsson

  2012-11-22 | 17:41:47
  Bloggadress: http://www.klockarbarn.blogspot.com
 • Sanna säger:

  Åhh en sådan lampfot har jag och mitt lilltroll pratat om att pyssla ihop också..och en sån lampskärm till skulle ju vara toppen!! =)
  Tack för ett bra tips!

  Svar: Det fixar ni! Så kul att ha små minnen på lampan och att ha gjort den tillsammans.
  Mikaela Gottfridsson

  2012-12-18 | 19:13:59
  Bloggadress: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här: