SKAPARLUST

Jag skapar av hjärtats lust, allt mellan himmel och jord.

Något av ingenting

Kategori: barnkläder

Jag har mer och mer börjat fascineras av återbruk - att skapa något av saker som egentligen skulle förpassas till soporna. Ingenting  blir någonting, någonting användbart och unikt. Med en begränsad materialtillgång får man ibland klura lite extra för att få till det som man vill och ofta kan det göra att slutresultatet blir annorlunda och extra skojigt. Den här gången har jag sytt ett par muddjeans till min lillkille av bitar från en gammal lång jeanskjol, några små, små bitar bomullstyg från lapplådan och lite mudd som låg här hemma.







Mönstret till jeansen kommer från Ottobre 4/2010 men de är något smalare eftersom tygtillgången inte tillät någon vidare sömsmån på bredden. Just det här mönstret är för övrigt ypperligt att använda om man vill bli av med spillbitar; jag har sedan innan sytt dessa byxorna. Först var tanken att det skulle bli ett par enkla, lättmatchade byxor med turkos mudd eftersom A har många överdelar i just den färgen. Stickningarna skulle även de vara turkosa. Sen kom jag på att jag hade några små,små bitar av det härliga zootyget kvar som jag inte kunnat slänga, men som inte räckte till något vettigt. Skulle de räcka till fickor? Ja, tyget räckte precis till framfickor med snedslå av samma tyg i ficköppningarna och till en bakficka. Nu har jag ett par ännu mindre bitar kvar som jag fortfarande inte kan få mig själv att slänga...





Närbilder på fuskgylfen och ena fickan med stickningar och tränsar. Stickningarna sydde jag med raksöm på den vanliga maskinen den här gången eftersom jag bara hade en enda rulle tråd i rätt turkos nyans :) Tränsarna är sydda med den smalaste satängsömmen jag har på maskinen - lättare att sprätta än tränssömmen om något skulle gå fel.

Slutresultatet är ett par färgglada, men ändå lättmatchade jeans, som är helt unika och härligt mjuka. Återkommer med bilder av A med dem på.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: